(ambalaje din carton şi mucava)
Piata ambalajelor este in dezvoltare, iar tendintele se indreapta spre segmentul ambalajelor ce vizeaza protejarea mediului inconjurator – in special hartia si cartonul, materiale biodegradabile ce protejeaza mediul inconjurator. Astfel, societatea urmareste implementarea unor strategii eficiente de dezvoltare, menite sa asigure societatii avantajul competitiv in fata celor care nu se adapteaza la cerintelor tot mai exigente ale pietei.
SES creata va realiza articole de ambalat din carton si hartie:
– tavite si chese pentru ambalat prajituri si alte produse alimentare;
– cutii carton diverse dimensiuni – realizate din carton fructe si legume, pizza, dulciuri, produse de patiserie, cafea, biscuiti etc., mancare fast food, cutii tort, cutii cadouri.
Astazi, ambalajul este considerat un concept multifunctional si deschis care prin dezvoltarea inovativa trebuie adapat noilor cerinte ale pietei.Pentru o intreprindere este necesara gasirea unui ambalaj individual optim pentru fiecare produs in parte. Ambalajul se dovedeste a fi un element de legatura integral pentru organizarea produsului si pentru un marketing de succes al produsului. De asemenea, organizarea sistemului produs – ambalaj necesita o gandire complexa precum si utlizarea unor metode sistematice, inovative si orientate. Specialistii din piata sustin in prezent ca productia de ambalaje este inca redusa comparativ cu media inregistrata in Uniunea Europeana, dar ea va avea un trend crescator, ajutata in principal de cresterea veniturilor populatiei, care a devenit mult pretentioasa preferand produsele cu ambalaje cat mai atragatoare.
Potrivit normelor comunitare, Romania trebuie sa se ingrijeasca pentru ca producatorii de ambalaje, indiferent de natura acestora, sa recupereze minimum de jumatate din ambalajele puse in circulatie. Astfel, fiecare producator ar trebui sa declare autoritatilor in fiecare luna cantitatea de deseuri pe care au lansat-o pe piata. In acelasi timp, tara noastra trebuie sa faca dovada recuperarii a cel putin 50% din deseuri si sa recicleze 25% din acest volum pentru fiecare tip de ambalaje. La nivel local, speram ca dupa primul an de activitate sa putem castiga o cota de piata de cel putin 10%.
Link către pagina web: http://www.cartonet.ro